Menu
Сайт в процессі наповнення, вибачте за можливі неточності в зображеннях та описах.

Захисний матеріал D3O™ у мотозахисті: що, як та які переваги

Матеріал D3O™ з унікальною молекулярною структурою використовується в протекторах мотоекіпірування. М'який та еластичний доти, при ударах він різко стає щільним по всій своїй поверхні та перерозподіляє і поглинає енергію ударів.

D3O™ – сучасний матеріал, який використовується виробниками захисного екіпірування для різних видів спорту та мотоциклістів, взуття, аксесуарів для електроніки та в медицині. Забезпечує чудовий захист від ударів без шкоди комфорту завдяки своїм якостям та гнучкості. Інноваційний продукт в мотоциклетних протекторах та захисному спорядженні має сертифікати CE рівня 1 та рівня 2. З нього виготовляють захисні вставки для травмонебезпечних ділянок: коліна, плеча, зап'ястя, куприка, тощо. D3O™ - бренд британської компанії, що заснована у 2006 році після успішного застосування її розробок протекторів на Олімпійських Іграх.

Спочатку вони були доступні лише учасникам Олімпіади, насамперед гірськолижникам. D3O™ має унікальну молекулярну структуру - так звані, «розумні молекули», які ніби міцніше зчіплюються при ударі (виробник використовує термін moleculas lock – "молекулярний замок"). Він змінює свої властивості на молекулярному рівні при різкому ударному впливі. А це саме те, що вимагається від будь-якого захисту під час падіння - несподівано потужний захист у місці удару.

При звичайних повільних рухах на розширення, розтяг або вигин матеріал надзвичайно гнучкий і еластичний. А ось при ударах, тобто при різкому впливі на стиск, він миттєво стає більш щільним по всій своїй поверхні, перерозподіляючи точкове навантаження і таким чином поглинаючи енергію удару. У момент удару його енергія рівномірно розподіляється по всій площі матеріалу, що суттєво знижує ударне навантаження у місці удару.

Як тільки вплив удару закінчується, матеріал знову набуває своєї початкової форми і властивостей, стає м'яким і гнучким.

  • Матеріал відновлює форму і властивості після множинних ударів, тобто, насправді не має обмежень щодо «зносу». Однак при екстремальному навантаженні матеріал може бути пошкоджений (порваний). Тоді вставку треба замінити.
  • D3O™ не поглинає воду. Хоча при тривалому зануренні у воду матеріал може набрати кілька води, але вона досить швидко випарується після того, як буде вийнятий з води.
  • D3O™ не плавиться за високої температури і не твердне на морозі. Це термопластик, який не змінює свого агрегатного стану за низької або високої температури.
  • D3O™ не змінює своїх властивостей у разі потрапляння або навіть занурення в бензин або дизельне паливо.
  • D3O™ краще звичайних твердих захисних вставок, оскільки забезпечує незрівнянно більш високий комфорт. Матеріал реагує тільки на удар, а в решту часу він залишається досить гнучким та еластичним, і зовсім не сковує рухи.

Кожен продукт D3O™ – результат багатогодинного тестування в лабораторії D3O. Інженери компанії використовують найсучасніше обладнання для оцінки та оптимізації нових технологій D3O® безпосередньо на етапі їх розробки. Фахівці проводять безліч тестів на характеристики матеріалу, стійкість до стирання, зручність і рухливість, щоб переконатися, що споживач отримає захист від ударів, якому можна повністю довіряти. Окремо хочеться сказати про D3O усередині рукавичок. Наявність протекторів з цього матеріалу дуже виправдана в критичній ситуації, адже при падінні пілот рефлекторно виставляє руки перед собою. Все це, звичайно, позначиться на ціні, але вартість таких рукавичок виправдана.

Змінний комплект тонких та легких полімерних захисних вставок D3O можна придбати окремо та модифікувати власний мотоциклетний одяг, щоб посилити захист та почуватися впевненіше на дорозі. Зазначимо, що такий комплект можна сміливо замовляти у нас.

ЯК ДОГЛЯДАТИ ПРОТЕКТОРИ З D3O

  • Зберігати у природному положенні. Не слід згортати, скручувати, комкати чи складати орігамі з виробів D3O. Вони не люблять вимушеної деформації.
  • Ще вони не люблять надмірного тиску. Не треба залишати їх під великою вагою. Коли прибираєте екіпірування на зимове зберігання, вставки зберігаєте або окремо, або зверху, а не на дні ящика під усіма речами. • Місце під зберігання рекомендується вентильоване та сухе.
  • Якщо ви хочете прибрати бруд, що накопичився, з поверхні D3O — використовуйте вологу тканину, а потім протріть насухо.
  • Перед пранням D3O краще витягнути з екіпіровки, а не прати з усім одягом.
  • D3O не в захваті від різких перепадів температур великого діапазону.